Със сигурност вече сте чували за този нов и много интересен вид фитнес Port De Bras. Ще ви разкажем какво представлява това направление, за кого е подходящо, и как преминават тренировките.

Малко история

Направлението Порт де Бра за първи път е представено на широката публика през 2004 година, въпреки, че едва сега набира популярност. Тази техника е измислена от руския хореограф Владимир Снежик.

Уникалността на тренировките се състои в „съчетание на несъвместимото“, както може да изглежда на пръв поглед - класически балет па тук скрива под себе си мощна тренировка, която се допълва и от елементи на йога и пилатес, тай-чи и някои други направления.

„Port De Bras“ буквално се превежда като „движения на тялото и ръцете“. На пръв поглед това е наистина класически балетни па, които първоначално са насочени към усъвършенстване техниките на хореографията. Но тук зад плавно преливащите се едно в друго движения се крие сила и мощност, а с тях и разтягане на всички групи мускули на тялото. Ефектът от тренировките е укрепване на мускулите, работа дори и с тези мускули, които не се използват в ежедневието. Въпреки спокойното темпо на тренировките, тук има елементи на кардио и, разбира се, дълбок стречинг.

За кого е подходящ Port de Bras?

Авторът на направлението Port De Bras Владимир Снежик твърди, че няма противопоказания и е подходящо за всички, както за начинаещите в сферата на фитнеса, така и за трениращите вече. Базовите упражнения могат да се повторят от всички – деца, възрастни, хора с наднормено тегло, или хора, претърпели някакви травми. Имате проблеми със ставите или гръбначния стълб? Тогава Порт де Бра е само за вас, защото, за разлика от силовите тренировки и дори аеробиката, няма да има натоварване, което може да стане травмиращо. Между другото, този вид спорт може да се практикува дори от бременни жени!

 

Е, какво ще кажете как стои въпроса с напредналите в областта на фитнеса? Няма ли тренировките по  Port De Bras да бъдат много лесни за тях? В никакъв случай! В този случай основните упражнения, които са полезни за всички, се допълват от други, по-трудни и сложни, които изискват издръжливост.

Особено добри са тренировките по Port де Bras за тези, които искат да намалят теглото си, да направят тялото си по-релефно и да „изпънат“ тялото си – плавността на движенията и елементите на кардио ще направят това по най-добрия начин. Тези тренировки са отлични за тези, които искат да коригират стойката си и намалят размера на талията,  защото мускулите на гърба са област на максимално въздействие.

Как протичат тренировките по Port de Bras?

Както казахме по-горе, класовете се провеждат в спокоен темп и ритъм, въпреки че можете да загубите достатъчно калории! Фоновата музика  е релаксираща и настройваща на отпускане, а без музика е практически невъзможно да се изпълняват упражненията, тъй като всичко тук е елементи от хореографията. Но именно това прави тренировките интересни: по същество, вие разучавате танци, които се допълват от още много други движения.

Какво да облечете за тренировките по Port де Bras? Всичко, в което е се чувства удобно – свободни дрехи, които не сковават движенията. А колкото до обувките, най-удобно ще ви бъде с чешках, меки балерини, дори и по чорапи. А самият Владимир Снежик, че може и на бос крак – така допълнително ще стимулирате важни точки на стъпалата и пръстите на краката.

Вече сте заинтересовани и искате да опитате Port de Bras? Тогава вижте програмата на Смарт студио КАМАТО.

Елате и се насладете на това ново и уникално направление, което ще ви помогне да бъдете по-здрави и красиви!

TOP