Лицензът е правото, което дава Port De Bras Club System като регистрирана търговска марка. Името и методът могат да се използват единствено от инструктори, които поддържат ежегодишно своя лиценз.

Цената на година е 100 евро, като срещу него получавате 4 пъти годишно нова музика и рилийзи с готови хореографии. Първата вниска за лиценза е включена в цената на обучението (ако закупите пълния пакет).

Да, лицензът е международен и може да се преподава и извън България с този, който сте изкарали тук.

Не, това е само в случай, че вие желаете да го покажете. След преминаване на обучението и заплащане на лиценза, вие бивате включени в базата данни с инструктори по ПДБ. С което ви се дава вече и правото да преподавате.

Малко са хората, които имат право да изискват това от вас. И това са най-вече хората, които са част от PDB Club System.
Все пак, ако вашите работодатели искат да са сигурни във вашата легитимност, а изпратения към тях лиценз не е достатъчен, биха могли да се свържат с нас, за да потвърдим вашия лиценз.

Не, това не е необходимо. Методът не е обвързан пряко с друга активност.

Можете да посещевате заниманията дори ако сте още малък ученик. За получаване на лиценз е необходимо навършено пълнолетие.

Рилийзите са клипове с готови хореографии, които са с цел развитие и помощ за лицензираните инструктори.

Преди всеки отделен клип има обяснение какво следва – загрявка, основна част, разгрявка и т.н. Също е описано по колко пъти се повтаря всяка хорегорафия.

Рилийзите се създават, за да са в помощ за инструктора. Но не са със задължителен характер. Ако желаете можете да градите своята тренировка изцяло по тях, можете обаче и да ги комбинирате, да използвате само определени упражнения. А можете да създавате и ваши хорегорафии на базата на научените принципи. Препоръчваме това да се прави след като вече сте натрупали практика.

Рилийзите се изпращам само от Владимир Снежик или Хелена Балова (мениджър на европеския офис). Получавате ги регулярно на предоставения от вас имейл.

Рилийзи се изпращат 4 пъти годишно (това е което е включено в годишния лиценз). Всичко допълнително е бонус за вас! Изпращам се края на март/нач.на април, края на юни/нач.на юли, края на септември/нач.на октомври, края на декември/нач.на януари.

Клиповете се изпращам чрез облак. Трябва да имате инсталиран подходящ плеър, за да можете да ги свалите. В противен случай компютърът ви няма да ги чете и ще можете да ги гледате само онлайн. Пример за подходящи програми са MediaPlayer, BS Player, или можете да намерите друга в интернет.
Рилийзите са активни до 3 месеца след изпращането им. Трябва да се свалят своевременно, защото след изтичане на срока за съхранение, те биват свалени и заменяни с новите. След минаване на този срок не можем да гарантираме получаването им!

Започваме със задължителната загрявка. Повтаряте 2 пъти, като можете да добавите и втора хорегорафия със загрявка, при която да вдигнете темпото и на изпълнение.
Следва основната част с класичеко ПДБ, в което е добре да включите 2 хореографии (в случай, че послед добавите партере, ластици или топки) или 3 хореографии, в случай, че правите само класичеки хореографии.
Във всяка тренировка е добре да се редуват хореографии за горна и долна част. Или т.е. да засегнете възможно най-много части на тялото.
За да разнообразите тренировките добавяйте във всяка по блок от партере, ластици или топки, но се спрете само на едното в една тренировка. Можете да направите и цяла тренировка само с класическо ПДБ.
След разгрявка, ккоято се повтаря между 1-2 пъти.
Добре е тренировките си да давате и по-лесни и малко по-трудни хореграфии, за да има за всеки по нещо.

Желателно е да обособявате отделни групи, защото има определена специфика при упражненията за бременни. В ранна бременност е възможно да се посещават общи групи, но с напредване на бременността не е желателно.

Не, няма никакви! Всеки може да посещева заниманията по ПДБ. Бихте могли да предлагате на майки с деца заедно да посещават вашите класове, като това е още един от плюсове на ПДБ.

Както при всяка тренировка, и тук са възможни травми при неправилно изпълнение на упражненията и невнимание по време на тренировката.

Добре е преди всяка тренировка да отделяте по 1 минута, в която да запознаете новите участници и да напомните на редовните основните принципи на изпълнение. Като по време на изпълнение на хореографиите следите за следването на тези принципи и насочвате към правинлостта на изпълнението на упражненията.

Често срещана грешка е объркването на мускулна треска с травматични болки. Хората рядко работят за заздравяване мускулите на гърба и кръста, затова е възможно и нормално в началото на има дискомфорт и по време и след тренировката.

Да, Port De Bras е може би единствената активност, която ви спомага по-бързото възстановяване на след контузии. Добре е преди да започнете да се консултирате с Вашия инструктор. Той ще Ви напътства по пътя на максималното възстановяване.

Port De Bras има специално разработена програма „Здрав гръб“, която се занимава изцяло с проблеми в гърба.

Да, в тренировките по Port De Bras могат да се използват фитбол топки и ластици. Начините, по които могат да бъдат включвани в тренировката се показват на сертификационните семинари за инструктори по Port De Bras.

TOP