Какво ни дават тренировките по Port De Bras

Пор де бра (Port De Bras) е фитнес програма, основан на балетни движения, обединяващи в себе си елементи от хореографията, йога, пилатес, стречинг и силови тренировки.

Особености на тренировките

Класовете на Por de Bras, според автора, са подходящи за всички. На по-пълничките ще подарят радостта да наблюдават пластиката на своите движения и добрия ефект на изгаряне на мазнините. На слабичките тела ще помогне те да станат по-релефни и плътни. За начинаещите не са необходими никакви хореографски познания, за да овладеят движенията. Но в същото време хората, които са физически подготвени, няма да се отегчават, Port De Bras  има няколко нива на трудност.

Дори когато идвате на първата тренировка, при вас всичко ще се получи от първия път. Всяка тренировка започва с „припомняне на основните елементи“.

Движения на ръцете, наклони и усуквания, присядания и клекове, стъпки и стойки – от тези базови елементи в хода на тренировката се построява цял танц. Инструкторът, като правило, показва два варианта на изпълнение на упражненията: за нови и за напреднали. И във всеки един момент, ръководейки се от своите усещания, можете да преминете от едва в друга категория.

Тренировките по Port De Bras преминават под звуците на разпускаща, лека музика. По мнение на създателя на направлението, подобен музикален съпровод помага да се забравят ежедневните дела и проблеми, и трениращите да се настроят на особено възприемане на себе си и света, напълно да се отпуснат.

В края на краищата, само напълно отпуснат, човек започва да чувства своето тяло, става способен да контролира най-малките си мускули и да изпълнява най-сложните движения.

На базата на релаксация и правилно дишане се изграждат и упражненията по стречинг. Много не подозират за това, какъв голям „запас от гъвкавост“ притежават, докато не посетят тренировките по Port De Bras.

Тъй като Port De Bras е тренировка – танц, развитие на гъвкавост и пластика, се препоръчва на тренировките да се обличат свободни дрехи, които не ограничават движенията. И еластични обувки. Трябва да сте в състояние да се съсредоточите върху пластиката, музиката, танца, свободно да движите ръцете си и да изпълнявате упражненията.

Възможности на тренировките

Някои посещават три вида фитнес тренировки: силови, за укрепване на мускулите, аеробни за отслабване и стречинг за пластика на движенията. Такъв фитнес план обезпечава хармонично развитие на тялото, всестранна работа над него.

Но не всеки може да намери време да посещава всеки ден спортната зала или да присъства на няколко тренировки подред. В края на краищата е желателно силовото и кардио натоварването на тялото да бъде два- три пъти в седмицата.

С появата на Пор де бра всичко стана много по-лесно. И трите вида натоварване получавате на една тренировка. Следователно е достатъчно да се намери време за три посещения във фитнес клуба за една седмица с продължителност един час. И след няколко месеца вие, в приятния смисъл на думата, няма да се разпознаете.

Port De Bras перфектно работи върху мускулите както на горната, така и на долната част на тялото. В края на краищата в танцовите връзки са задействали всички части на тялото. Вие няма да забележите, как в танца ще изпълните повече от стотина присядания, наклони и падове.

На една тренировка по Port De Bras се изгаря от 300 до 500 ккал. Затова, ако съчетаете тренировките с една балансирана диета, достатъчно бързо ще свалите килограми.

Ако проблемът с наднорменото тегло не ви притеснява, тренировките по Port De Bras ще ви помогнат да постигнете красив, плавен релеф на мускулите, уплътнявайки ги. Ето защо дори и феновете на самостоятелна работа с теглото периодично посещават тренировките по Port De Bras .

Тренировките допринасят за разхлабване на сухожилията, увеличавайки мобилността на ставите и еластичността на мускулите. Вие ставате гъвкави, пластични и грациозни. Дори вашите обичайни движения в ежедневието ще станат по-елегантни и ще наподобяват хореографски връзки.

Изпълнявайки сложни хореографски елементи по време на тренировка, вие се научавате как да контролирате всеки мускул на тялото си, да поддържате баланс и да запазите красива поза. Това, от своя страна, развива координацията и правилната поза.

Да запазите красива стойка и здрав гръб помага също и тренировката на дълбоките мускули на гърба, които държат гръбнака. Този ефект се получава например от стойка на един крак.

Важното е на тренировките по Port De Bras да получите удоволствие от пластиката на своето тяло. Именно това е целял Владимир Снежик, разработвайки своята фитнес-програма.

По време на тренировката трябва непрекъснато да поддържате мускулите си в напрежение, което предизвиква особена вътрешна вибрация на тялото. Тя действа положително на целият организъм, способства за неговото пречистване, подобрява метаболизма и дори помага при целулита.

Специалната вибрация в тялото подобрява кръвообращението, предотвратява появата на разширени вени и облекчава вътрешните спазми, помагайки ви да се отпуснете.

Релаксиращо въздействие на тренировките притежава и музиката в стил чилаут. Това означава, че в секцията Por de Bru всичко се прави, за да се премахне физическото и емоционалното напрежение. Ето защо мнозина казват, че излизат от залата обновени и откъснати от всички проблеми.

TOP